Friday, August 16, 2013

Entry 2013

Entry raya bersempena ada streamyx di rumah...boleh?hehee anyway Selamat Hari Raya, maaf zahir batin daripada kami sekeluarga :)







Tuesday, September 4, 2012

Rezeki yang kedua

I'm so happy to announce that now i am 8 months++ preggy (33 weeks). 

Macam tak percaya kan? baru ja dapat our first baby bulan Febuari tahun lepas, Hana Adriana dan insyaAllah bulan Oktober ni akan dapat adik Hana plak. Actually, aku tak pernah pun declare or kecoh kat FB, Twitter or Instagram (boley?) hahaha.....sebab kehadirannya pun memang tak disangka tetapi apa-apa pun aku dan suami amat bersyukur atas kurniaan rezeki daripada Ilahi ini.

Aku sedar second baby ni pun masa dah 5 bulan.....betulll....sedar masa dah 5 bulan dia dalam kandungan. Suatu hari tu aku rasa kenapa perut aku ni macam buncit sket, tarik nafas macam tak kempis....terus aju dekat suami suruh dia tengok..bila dia tekan-tekan perut aku macam keras semacam jer terus dia cakap...ntah-ntah sayang mengandung lagi tak?ak replied....eh takkan la pulak kan......hurm period aku memang tak datang 5 bulan dah tapi aku ingat sebab aku menyusu Hana walaupun bukan fully.....setahun selepas kehadiran Hana pun period aku langsung takda sampai bulan 12 2011...tu pun 2 hari ja, tak heavy. Rupa-rupanya, bulan Januari ari tu...adik dah ada kat dalam tu.......

Part paling best bila pergi check kat doktor di SALAM (Shah Alam Medical Centre) bulan 6 ari tu, doktor said...okeh tahniah ya...awak dah halfway pregnant and bulan 10 ni EDD dia....(OH myyy.....terkesima jap aku dan suami). Alhamdulillah my baby sihat walaupun aku tak ambik folic asid, obimin dan susu sebagainya sepanjang 5 bulan tu....tapi now, lepas ja tahu terus ambik supplement untuk baby. Gender baby insyaAllah baby boy menurut kata doktor. Aku tak kesah kalau dapat baby boy or girl, yang penting anakku sihat alhamdulillah. Kalau dapat baby girl, boleh jadi bestfriend dengan Hana seperti mana aku amat rapat dengan adik perempuanku dan kalau dapat baby boy pun alhamdulillah...sepasang anak-anakku insyaAllah.

Semoga aku dan suami dapat menjadi ibu bapa yang baik kepada anak-anak kami. Doaku, anak-anakku akan menjadi anak yang soleh dan solehah insyaAllah dan berjaya dalam pelajaran serta kehidupan mereka.




Home Decor

Assalammualaikum WBT......

Dah lama rasanya tak menulis di blog. Tetiba semangat untuk menulis telah kembali semula hehe.. sekarang ni minat saya sangatlah kepada hiasan rumah. Antara buku atau majalah yang menjadi pilihan saya dalam menghias rumah ni seperti Homes & Gardens, Glam deko dan Impiana.


 

   

 

Konsep pilihan saya dalam menghias rumah ni lebih kepada modern english interior design. Suami pula lebih suka memilih konsep urban tapi maaflah dia terpaksa mengikut pilihan saya dalam menghias rumah kami ni hehehe......and he's fine dengan pilihan saya :)